FAQ

Veelgestelde vragen over handanalyse

“Kun je mijn toekomst voorspellen tijdens een consult?”
Eén van de eerste vragen die mensen hebben als ze horen dat ik handen analyseer, is of ik hun toekomst kan voorspellen. Dat is niet het geval. Je kunt jouw handen en de lijnen het beste zien als een persoonlijke routekaart. De wegen die achter je liggen staan vast, maar wat er voor je ligt is nog niet in steen gebeiteld. Je kunt (en mag gelukkig) zelf kiezen welke route(s) je verder gaat bewandelen, maar het is natuurlijk wel fijn te weten welke mogelijkheden, talenten en vermogens je hebt. Afhankelijk van de keuzes die je zelf gaat maken, kunnen de lijnen weer veranderen. Dit duurt gemiddeld een jaar of twee.

“Handanalyse is toch iets van zigeuners?”
Handanalyse (of handlezen, zoals veel mensen het kennen) is een techniek die al duizenden jaren wordt toegepast. Afhankelijk van het continent en de traditie (Indiaas, Amerikaans of West-Europees) zul je verschillen in invalshoeken en uitleg tegenkomen. Nadat de techniek in West-Europa door de Rooms-Katholieke kerk werd verboden, ging het beoefenen van handanalyse ondergronds en brachten vooral zigeuners de techniek in praktijk. Waar zigeuners met name focusten op het duiden van de toekomst, is de moderne handanalyse meer op diagnostiek van karaktertrekken, talenten en vermogens gericht. Handanalyse.nl richt zich puur op deze laatstgenoemde diagnostische mogelijkheden van de handanalyse.

“Hoe weet ik dat het klopt wat je zegt?”
Bij alles wat ik uitleg, vraag ik of je het herkent. Je merkt vanzelf of het volslagen onzin is of dat het accuraat is. Lees hier meer van mensen die je voorgingen en wat zij van de handanalyse vonden.

“Straks hoor ik dingen die ik niet wil horen!”
Bij alle informatie die ik uit je handen haal, is het uiteindelijke doel dat je meer over jezelf te weten komt, zodat je jezelf kunt ontwikkelen en weet wat je in huis hebt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je karaktertrekken hebt waar je (nog) niet zo blij mee bent. En dat kan confronterend zijn op het moment dat ik die benoem en uitspreek. Maar zie ze vooral als punten waar je aan kunt werken in jouw persoonlijke ontwikkeling. Bovendien heb ik als analist de wens en plicht je tactvol en met mededogen inzicht te geven in jezelf. Die aspecten neem ik erg serieus.

Kun je in de hand zien wanneer ik doodga?”
Nee, gelukkig is dit niet uit de hand te halen. Niemand weet wanneer het zijn of haar tijd is en ik kan je dat (gelukkig) ook niet vertellen. Ook een korte Levenslijn is geen indicatie dat je kort zal leven (dit is achterhaalde en verouderde informatie!).

“Wat kan ik met de informatie die ik tijdens een handanalyse over mezelf hoor?”
Je kunt de informatie en kennis over jezelf gebruiken om keuzes te maken in je privéleven of in je werk. Ook de inzichten over hoe jij je verhoudt tot anderen geeft vaak veel inzicht en rust. Als jij begrijpt hoe je in elkaar steekt, kun je dat ook beter communiceren naar anderen. Dan ken je je eigen gebruiksaanwijzing als het ware beter.

“Kun je in een keer alles van mij weten en zien als je mijn hand analyseert?”
Nee! Ik kijk met twee normale ogen naar een paar handen en meer niet. Ik zie niet in één keer jouw hele leven voorbij komen, ik kan jouw diepste gedachten niet lezen. Wat ik wel doe: ik kan uit je handen halen wat het effect van een bepaalde gebeurtenis is geweest (bijvoorbeeld een teleurstelling op emotioneel gebied) maar of dat een verbroken relatie is geweest, of te maken had met een vriendschap, of met een kind, dat weet ik natuurlijk niet. Dat is jouw verhaal. Mijn inlevingsvermogen helpt me wel om de informatie goed bij jou over te brengen. Ik merk vaak wat de informatie met de ander doet. En dan pauzeren we even, of ik leg juist nog iets extra uit…

Ook nieuwsgierig geworden naar jouw unieke en persoonlijke parels? Lees hier meer over de werkwijze & tarieven of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig geworden?