Handanalyse als startpunt van meer zelfkennis!

Handanalyse: ken jezelf!

Vraag jij je ook regelmatig af wat je nu echt kunt? Twijfel je waar je talenten en vermogens liggen? Of ervaar je (te) weinig voldoening in je leven?

Iedereen heeft bepaalde talenten en vermogens meegekregen. Naarmate we opgroeien, leren we deze vermogens in gebruik te nemen. Talenten kunnen dan aan de oppervlakte komen en door te oefenen, kan een talent groeien en zich ontwikkelen. Soms speelt de omgeving een rol bij het al dan niet polijsten van een talent. Keuzes in opleiding, invloed van familie, vrienden of andere factoren zijn dan van invloed op wat we met onze talenten doen. Of wat we laten.

Verborgen parels in de diepe zee

Talenten en vermogens zijn eigenlijk krachtbronnen die we in ons leven mogen ontdekken en gebruiken. Als we onze krachtbronnen verkeerd gebruiken, of steeds minder, kan energieverlies optreden. Net zoals een spier die je niet gebruikt steeds verder verslapt. En stel je voor, we boren onze potentie helemaal niet aan… Al die parels die diep in de zee van jouw persoonlijkheid liggen te wachten tot jij ze ontdekt!

Gebruik jouw krachtbronnen

Als je weet waar je talenten en vermogens liggen, kun je ze gaan gebruiken. Gebruik je dagelijks zakelijk of privé minimaal één – en liefst meer – van je krachtbron(nen), dan ervaar je veel meer persoonlijke kracht en effectiviteit. Een mooie graadmeter om te ervaren of je jouw krachtbron(nen) goed gebruikt, is je energieniveau. Hoe meer je jouw talenten en vermogens op de juiste manier gebruikt, hoe meer energie je hebt of overhoudt aan het einde van de dag.

De verborgen talenten en vermogens inzichtelijk krijgen

Kortom: wil jij ook weten waar jouw unieke talenten en vermogens liggen? Er zijn talloze manieren om hier achter te komen. De meeste bureaus en hulpmiddelen zijn op tests gebaseerd, die je zelf moet invullen. Dit kan – op rationeel niveau – behoorlijk veel inzicht bieden en is altijd goed om te verkennen voor jezelf. Echter, deze technieken veronderstellen een bepaalde (voor)kennis van jezelf. En juist onze verborgen talenten en vermogens kennen we zelf nog niet. Dus hoe kom je erachter wat er nog meer in het vat zit?

Diagnostische handanalyse: parels vissen

Met behulp van diagnostische handanalyse is het mogelijk om jouw unieke talenten en vermogens te ontdekken. Op basis van de vorm, consistentie en inktafdrukken van jouw handen, kan ik analyseren waar jouw unieke talenten en vermogens liggen. Dit stelt je in staat te weten waar jouw potentie zit. Ook kan ik zien of je belemmeringen ervaart (en op welk gebied dat is) om jouw talenten en vermogens ten volle in jouw leven in te zetten.

Nulmeting en stappenplan

Als deze nulmeting is gemaakt, maken we waar nodig samen een actieplan maken om jouw unieke talenten en vermogens meer in te zetten in jouw leven (zakelijk of privé). Zodat je meer in je kracht staat en meer voldoening in je leven mag ervaren!

Ook nieuwsgierig geworden naar jouw unieke en persoonlijke parels? Lees hier de veelgestelde vragen over handanalyse, de werkwijze & tarieven of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig geworden?