Artikel over vingerlengte in Quest juli 2019

2
Jul

Afgelopen week las ik met belangstelling een artikel geschreven door Melanie Metz in de Quest (editie juli 2019). Het artikel ging over vingerlengte en wat dat zoal over iemands karakter, geslacht of hormoonhuishouding vertelt. In het artikel komt ook de wijsvinger-ringvinger ratio aan bod met een uitleg van eigenschappen volgens de theorie van John Manning. Voor mijn opleiding tot handanalist stond dit boek ook op de leeslijst. Echter, vanuit de hedendaagse handanalyse vertalen we de vingerlengte naar een aantal andere eigenschappen. Wie weet geeft deze informatie wetenschappelijke onderzoekers een vingerwijzing of handvat (see what I did there :)) naar vervolgonderzoek.

Hoe meet je jouw vingerlengte?

Meer eerst even dit: wanneer spreek je nu over een langere wijsvinger of ringvinger? Op onderstaande afbeelding heb ik de hand uit de Quest ingetekend en je ziet de cijfers A, B en C.
Stap 1: sluit de vingers van je hand, strek ze en draai de palm naar je ogen.
Stap 2: trek een denkbeeldige lijn in het midden van je bovenste middelvinger kootje (A)
Stap 3: kijk of de top van je wijsvinger boven (= lang), gelijk of onder (= kort) dat lijntje loopt
Stap 4: doe hetzelfde met je ringvinger
De hand van de afbeelding heeft dus een flink langere wijsvinger (B) en een iets langere ringvinger (C). Overigens kunnen je rechterhand en linkerhand verschillen, dus kijk in beide handen.

En? Als beide vingers gelijk zijn aan het middenlijntje (A) dan heb je een ‘normale’ vingerlengte. Je bent dan overwegend gelijkmatig van karakter en aanpassend in de omgang met anderen. Voor alle andere uitslagen lees je hieronder wat mogelijke karaktereigenschappen kunnen zijn. Let op, de vingerlengte is slechts één aanduiding. Om een definitieve uitspraak over iemands karakter te doen kijk ik altijd op meerdere plekken in de hand of deze eigenschap terugkomt. Zoals in de vingerafdrukken en de handlijnen.

Langere wijsvinger
Dit kan duiden op leiderschapskwaliteiten, je kunt dan dominant zijn in maatschappelijke situaties, hebt veel organisatietalent en neemt veel verantwoordelijkheid op je. Ook kun je dan eigenwijs of soms zelfs een beetje belerend zijn. Je houdt van leren en bent onafhankelijk. Heb je een hele lange wijsvinger? Dan moet je opletten dat je niet over anderen heenloopt.

Langere ringvinger
Dit kan duiden op een perfectionistisch karakter: de lat ligt hoog voor jezelf maar ook voor anderen. Je kunt daardoor makkelijk teleurgesteld raken als jijzelf of als anderen niet aan je verwachtingen voldoen. Je houdt dan ook van kunst en schoonheid, bent enthousiast en inspirerend en je staat anderen graag ten dienste. Heb je een hele lange ringvinger, dan kun je wat dramatisch zijn.

Kortere wijsvinger
Dit kan duiden op verminderd zelfvertrouwen en een lagere eigenwaarde. Je zet anderen als het ware op een voetstuk en zal heel hard werken om te bewijzen dat jij ook wat waard bent. Je kunt jezelf dan onderschatten en een ondergeschikte rol aannemen.

Combi kortere wijsvinger en lange ringvinger
Dit is een lastige combinatie. Je hebt al een lagere eigendunk maar hebt daarnaast een hoge lat en verwacht heel veel van vooral jezelf. Mensen met deze combinatie kunnen zichzelf overwerken of hun leven lang blijven twijfelen of ze wel goed genoeg zijn.

Verschil in vingerlengte in rechterhand en linkerhand?
Heb je een verschil in vingerlengte in beide handen? De hand die je het meeste gebruikt is je actieve hand. De eigenschappen die je hierin terugvindt zeggen iets over hoe je in de maatschappij, je werk of naar anderen toe bent. De eigenschappen uit je passieve hand zeggen iets over je privé domein, je gedachtewereld en hoe je met intimi omgaat.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar jouw eigen handen en wat deze vertellen over je karakter, jouw sterktes en je valkuilen? Neem dan gerust contact met mij op!